Branche: Automotive - Marlog Car Handling

Marlog Car Handling

Oldtimers importeren

Importeren op een moderne manier

In Roosendaal bevindt zich een enorme loods vol met mooie (oude) auto's, boten, motoren, campers etc. Marlog Car Handling importeert uit en exporteert naar Amerika, Azië, Canada of speciale landen naar keuze.

De geïmporteerde spullen komen de zowel per boot als per vliegtuig aan, en worden in container afgeleverd bij hen op locatie. En dan komt QCNEXXT om de hoek kijken: de kwaliteit moet gecheckt worden!

Wat doet de back-office?

Zodra de back-office weet wanneer een container arriveert, kunnen ze hem in het QMS opvoeren als inspectie. Hier kunnen ze al allerlei informatie opgeven over de container en de inhoud:

  • wie de container verscheept
  • welke datum en tijd hij arriveert
  • het merk en type van het voertuig
  • het bouwjaar van het voertuig in de container
  • wie de inspecteur is

En nog veel meer zaken naar keuze!

Aan de inspectie is een template gekoppeld. Dit zijn vaste stramienen waarin binnengekomen voertuigen gekeurd gaan worden. Zo heeft Marlog Car Handling aparte templates voor auto's, boten en motoren. Volgens een vaste volgorde kunnen de kwaliteitscontroleurs op deze manier de voertuigen keuren. Handig toch!

Inspecteren met de iPad app

Zodra de container gelost is, gaan de controleurs - gewapend met een iPad - de auto, boot of motor inspecteren. In de iPad app staat de inspectie en bijbehorende template klaar. Waar is schade, en wat is de schade? Ze hoeven niets te typen: dankzij onze allernieuwste module hoeven zij alleen het lettertje aan te klikken wat gekoppeld is aan de (hen bekende) legenda. Elk lettertje staat voor een defect aan de auto. Per defect kunnen ze op een mal aangeven waar hij zich bevindt.

Zodra de inspectie afgerond is, kan de back-office dit verwerken tot een rapport. Dit rapport kunnen ze aan de klant overhandigen, of indien nodig aan een verzekeraar.

Zin gekregen in een demo?

Hebben we je nieuwsgierigheid al geprikkeld? Vraag een demo bij ons aan!
We komen graag langs om het QCNEXXT systeem te laten zien.

Vraag een demo aan